Mourinho: Zlatan se bliži kraju karijere

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho rekao je da vjeruje da je Zlatanu Ibrahimoviću preostalo malo igranja na vrhunskom nivou.

Ibrahimović je u ljeto 2016. godine stigao Old Trafford, bio je jedan od najboljih igrača Uniteda dok nije doživio tešku povredu koljena u aprilu. Na teren se vratio u novembru, ali je odigrao samo pet utakmica u Premier ligi prije nove povrede.

“Volio bih da sam mu bio trener kada je imao 29 godina i igrao u Interu. Ne možemo da zaustavimo vrijeme, ali ono mnogo znači fudbalerima. I Zlatan to zna. Zna da se bliži kraj njegove karijere na vrhunskom nivou, ali njegov san i želja su da taj dio završi baš u Unitedu”, naglasio je Mourinho.

36-godišnji Šveđanin bi na teren trebalo da se vrati u februaru, rekao je baš Portugalac prije nekoliko dana.

Ibrahimović je, inače, jedan od najboljih golgetera u Evropi u posljednje dvije decenije, a sa velikim uspjehom je igrao u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj prije Engleske. Prošle sezone je postigao 28 golova za United u svim takmičenjima, uprkos tome što su mnogi sumnjali da to može zbog svojih godina.

Tokom većeg dijela karijere, Ibrahimović je uspjevao da izbjegne povrede, a uprkos problemima u posljednje vreme Mourinho vjeruje da može da bude od velike koristi.

„Moram da ponovim ono što on naglašava, da želi da bude koristan meni i timu, a ja smatram da on to može. Samo mora da bude zadovoljan svojim koljenom, svojim stanjem i sve će biti u redu. Kao vođa u svlačionici i na terenu, kao kvalitetan igrač na terenu, on to može i to zaslužuje, a ja ću mu pomoći“, istakao je portugalski stručnjak.

/N1

Related posts