Mladoženja šest sati nakon vjenčanja tražio razvod: Svadba je trajala, trebali smo rezati tortu, a ona...

Srbijanski mediji su ovih dana prenijeli zanimljivu ispovjest jednog mladića, koji je nakon samo šest sati braka, dok je svadba još trajala, zatražio razvod braka od svoje trudne supruge.

Jovan S. iz Zrenjanina i njegova djevojka vjenčali su se u tačno u podne, a nakon samo šest sati je poželio razvesti se, iako im je beba bila na putu, a evo i zašto.

Ispovjest koja slijedi nije nimalo lagana.

– Kako život nalaže, bilo je vrijeme i za svadbu. Poznavali smo se možda godinu dana, za to vrijeme nismo živjeli zajedno, a bili smo ok. Ona je tako bila malo koketa, ali meni je to prijalo, flertovala je sa mnom i sa svima, ali imao sam dojam da će se sve promijeniti onog trenutka kad se vjenčamo. Djelovala mi je kao da joj nedostaje da osjeti taj porodični mir – objašnjava Jovan.

Očekivano, uslijedila je svadba.

– Pozvali smo rodbinu svu. Imali smo mali incident prije vjenčanja, ali sve je to brzo prošlo. Ona se bunila oko toga što uopće pravimo svadbu, potpuno sumanuto, već je sve bilo dogovoreno. I ona je na sve pristala od početka. Što je htjela, ne znam. Je li je voljela, ne znam. Beba je bila na putu, a svadba započela. U podne smo rekli da, imali smo i divno vjenčanje u crkvi. Uz Božju pomoć, vrijeme nas je poslužilo, stvarno je sve bilo kako Bog nalaže – priča Jovan.

Već u toku svadbe Jovan je shvatio da je brak pred raspadom.

– Kako se narod opijao i veselio, tako je i ona nestala. Krenuo sam da je tražim zbog torte, nije je bilo. Pomislio sam da se fotografira s nekim. Međutim, ništa. U WC-u – nije. Pitam kumu gdje nestade, ona zbunjena, kaže ne zna, tu je negdje. Onda sam izašao ispred restorana. Nema je. Odem iza, tamo, otkud znam, možda puši krišom, jer joj branim zbog trudnoće. A tamo, u jednom automobilu parkiranom sam vidio, onako do stakla, bijeli materijal kako se pomjera. Prišao sam, a ona, ona.. Ona se ljubila sa svojim prijateljem. Ne znam ga dobro, rekla je da treba da ga zovnemo na svadbu – objašnjava Jovan.

U tom trenutku čitav svijet mu se srušio na glavu.

– Prvo nisam vjerovao svojim očima. Približavao sam se da provjerim vidim li dobro. Vidim dobro, vjenčanica je to što se pomjera. On me je prvi primijetio. Skamenio se. I onda se ona okrenula. Gledala me, pa počela da plače. Ja sam samo stajao. Izašla je iz auta, pitao sam je što to radi… a ona, ništa, ništa nije rekla, samo je ušla. Bilo je vrijeme za tortu, ušao sam, ali sam znao da trebam tražiti razvod. Naša kćerka danas ima sedam godina, moja žena joj puni glavu kako sam ja ovakav onakav. A prava istina je eto ta – završava svoju ispovijest.

Related posts