Ministarstvo unutrašnjih poslova USK-a pružilo podršku projektu “Dan ružičastih majica” koji provodi Mješovita srednja škola iz Bihaća

Koordinatorice tima za prevenciju vršnjačkog nasilja Mješovite srednje škole iz Bihaća, Tamara Malkoč i Elvisa Šumar zajedno sa učenicama Ajlom Vardić, Ajdinom Pečenković i Medinom Mujadžić posjetile su Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i predstavile Dan ružičastih majica – Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja. Dan ružičastih majica, poznatiji je kao Pink Shirt Day i program je prevencije vršnjačkog nasilja i obilježava se zadnje srijede u mjesecu februaru.

Razgovarale su sa ministrom unutrašnjih poslova USK Anelom Ramićem, komesarom USK Mujom Koričićem i portparolom uprave policije Snežanom Galić. Upoznale su prisutne sa različitim aktivnostima koje škola provodi da bi se prepoznalo i suzbilo vršnjačko nasilje u školi, te sa aktivnostima koje se provode kada je u pitanju prevencija vršnjačkog nasilja.

Najavljene su i aktivnosti koje su planirane za naredni period, a škola je dobila podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK za nastavak aktivnosti na planu prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja u školama.

Related posts