Milo Đukanović: Presuda Mladiću je očekivana i pravedna zbog genocida u Srebrenici i ostalih zločina

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović je u intervjuu za podgoričku Pobjedu, komantarišući presudu Ratku Mladiću, kazao da je ratni zapovjednik Vojske RS dobio očekivanu i pravednu kazanu.

– Podsjećam da je Crna Gora bila prva zemlja regiona koja je u parlamentu usvojila Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici, čime smo jasno stavili do znanja šta mislimo i o tom gnusnom zločinu i o njegovim izvršiocima – kazao je Đukanović i dodao da je njegov i stav partije na čijem je čelu jasan.

Riječ je o očekivanoj i pravednoj kazni onome ko je, protivno svim pravilima ratovanja, lišio života ogroman broj potpuno nedužnih ljudi, riječi su Đukanovića.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ratnog ministra pravde RS Momčila Mandića, koji se svojevremeno zahvalio Đukanoviću zbog toga što je on, navodno, lično dao gorivo za Mladićeve tenkove u Srebrenici, lider DPS-a je kazao da takve “sramotne izmišljotine” s gnušanjem odbacuje.

Riječ je o primitivnoj i providnoj podvali, koja dolazi iz redova protagonista, glasnogovornika i medijskih sponzora iste politike – objasnio je Đukanović.

– Odakle ta priča? Bivši ministar pravde Republike Srpske Momčilo Mandić, za kojim su pravosudni organi BiH svojevremeno raspisali potjernicu, 2005. godine je uhapšen u Budvi. Neko se sjetio, ili se Mandić dosjetio sam, da bi zbog toga mogao imati motiv da se sveti Crnoj Gori i meni lično. Tako je smišljena ta ogavna laž, koja se nanovo podgrijava, a koju je, u formi izjave glasilu vojnobezbjednosne agencije iz Miloševićevog vremena, podgoričkom Danu, Mandić dao prije pet godina. Od koga god i iz bilo kakvog razloga da dolazi, riječ je o sramotnoj i niskoj izmišljotini koju odbacujem s gnušanjem – rekao je Đukanović.

Bivši crnogorski premijer u intervjuu nije isključio mogućnost kandidovanja na predsjedničkim izborima koji bi u Crnoj Gori trebalo da se održe na proljeće 2018. godine.

Related posts