Menalo: Hrvatska? Igrat ću za BiH, to je jasno

Mladi Menalo je u prvoj utakmici za Zmajeve oduševio i ponio epitet najboljeg igrača, a nakon susreta o njemu su se raspisali brojni bh. i inostrani mediji. S obzirom da je Menalo rođen u Splitu, mnogi su se pribojavali da bi ovaj 21-godišnji fudbaler u budućnosti možda mogao zaigrati i za Hrvatsku, jer sve dok ne upiše zvaničan debi ima pravo promijeniti reprezentativni dres.

Ipak, da Menalo svoju budućnosti vidi isključivo u dresu sa bh. grbom potvrdio je u i razgovoru za Sportske novosti.

“Doista ne znam kako se to pitanje odjednom počelo privlačiti kroz medije. Nikad nisam imao nikakav kontakt sa HNS-om, Fudbalski savez BiH mi vjeruje od 18. godine, prošao sam mlađe selekcije, sad sam zaigrao i za A reprezentaciju, pa mislim da je moj odgovor oko toga jasan”, kazao je Menalo.

Sjajnim igrama Menalo je skrenuo veliku pažnju na sebe. Prvo je bio u igri Hajduk, spominjala se praška Slavija, a utakmica u Los Angelesu je dala dodatni mig i Dinamu da razmisli o njemu.

“Koliko ja znam službene ponude dosad nije bilo, ni iz Dinama ni iz Hajduka. Vidim da su se i jedan i drugi klub sad pojačali na tim pozicijama. Istina, s Hajdukom je bilo kontakta već prije godinu dana, možda je Hajduku bila prevelika odšteta, možda nisu bili zadovoljni sa mnom, stvarno ne znam. Šta se Dinama tiče, ne znam ništa konkretno o njihovom interesu, ali naravno da mi laska kad se priča da me žele dva najveća hrvatska kluba.”

Doduše, u jednom intervjuu je izjavio da je Hajduk najveći hrvatski klub i da bi volio doći na Poljud.

“To je malo izvađeno iz konteksta, nisam baš tako izjavio. Ali, ne krijem da sam hajdukovac. Rođen sam u Splitu, odrastao u Čapljini, a tamo je grad pola-pola, u gradu postoje jake grupe BBB-a i Tordice. Profesionalac sam, jasno da mi laska ako me želi Dinamo, to je veliki kompliment.

Da on sam bira, što bi odabrao?

“Ostao bih do ljeta u Širokom Brijegu. Želja mi je ostvariti neki dobar rezultat s klubom prije nego što odem”, istakao je Menalo koji je ove sezone postigao devet pogodaka na 17 utakmica u Premijer ligi.

sportsport.ba

Related posts