Menadžerica Borca oduševila nogometnu javnost: Prvo BiH i bh. klubovi, pa tek onda Zvezda i Partizan

Marketing menadžerica Fudbalskog kluba Borac, Tamara Bilbija oglasila se na svom Facebook profilu, a njen status već sada je izazvao brojne komentare u Bosni i Hercegovioni. Ona je u razgovoru za novinsku agenciju Patria kazala da je iznenađena da je njen status izazvao ovoliko pažnje, jer nije napisala ništa, što ne bi trebalo da dijele svi građani Bosne i Hercegovine.

“Kada vidim koliko ljudi iz Banja Luke ide u Beograd na utakmice Zvezde, Partizana…tačno me sramota kao građanina ovog grada da ne možemo podržati Borac (ma kakav god da je, NAŠ JE!!!) jednom u dvije sedmice! Da ne pričam o rukometu, odbojci, košarci… tuga” – napisala je Tamara Bilbija.

Tamara je sestra Nemanje Bilbije, trenutno nogometaša Zrinjskog i reprezentativca BiH. Njihov otac Milorad također je bio poznati nogometaš.

Tamara s bratom Nemanjom

– Šokirana sam kada sam vidjela koliko je status izazvao pažnje. Nisam mislila da ne treba ići gledati utakmice u Srbiju, Hrvatsku ili u drugu zemlju, i ja idem. Ali, ne mogu da se pomirim s činjenicom da ljubitelji nogometa u BiH idu u susjedne zemlje i daju podršku tamošnjim klubovima, a naši stadioni su poluprazni – kazala je Tamara.

Ova Banjalučanka ističe da ne može govoriti u ime Sarajlija ili Mostaraca, ali da je i ovim klubovima neophodna veća podrška. Tamara kaže da je uvijek uz brata, tako je bilo i dok je igrao za FK Sarajevo, pa i sada. Kada je riječ o reprezentaciji BiH, Tamara ima isto mišljenje.

– Prvo Bosna i Hercegovina, jer je to moja zemlja, pa onda svi drugi…Ja obično navijam za reprezentacije regije kada su u srazu s nekim evropskim zemljama ili svjetskim ekipama. To je prirodno, jer su nam komšije, ali BiH je prva – kaže Bilbija.

Marketing menadžerica Fudbalskog kluba Borac kaže da je odrasla na stadionu Borca i da njena podrška nikad nije izostala ovom klubu, ali i reprezentaciji BiH i klubovima gdje njen brat igra ili je igrao.

Ona ističe i da nema problema niti nekih čudnih pogleda, jer je kao žena u sportu.

– Ja možda ne znam obući kopačke i igrati nogomet, ali moje znanje o ovom sportu ne može niko osporiti. U Banja Luci me zovu šeficom, tako iz zezancije kreće komunikacija, ali ja svoj posao obavljam časno i nemam problema što sam žena i u ovom nazoni muškom sportu – dodaje Tamara.

Related posts