Luksuz u Velikoj Kladuši: Nove prostorije u Komunalijama da bi direktoru bilo lijepo

Politički podoban, ispred Laburističke stranke, 29-godišnji samouvjereni direktor preduzeća Anel Šahinović je direktorsku poziciju preuzeo prije mjesec dana i naišao na oštru osudu javnosti jer se Uprava premjestila “čisto iz razloga što on voli komfor.

„Volim komfor i zaslužujem vrhunsku kancelariju, volim da mi je lijepo, volim da mi je fino“- odgovor je to Anela Šahinovića, novog vršioca dužnosti direktora Komunalija na vijećničko pitanja o razlozima preseljenja Uprave preduzeća u nove prostorije.

Svega mjesec dana na tom mjestu i jedna krajnje bahata izjava trebala je mladom direktoru da obiđe BiH i izazove bijes građana jer dok oni preživljavaju i žive na minimalcu, Anelu enormna primanja nisu dosta pa želi još komfora za direktorsku funkciju.

Inače, za istu ne zadovoljava uslove, ali kako je u našoj državi nije novost da i osuđeni ratni zločinci postanu zvaničnici, i ta vijest ne čudi mnoge. Kaže se između ostalog da je njegov izbor nelegalan jer mlađahni Šahinović nema ni dovoljno radnog iskustva koje je po zakonu potrebno za direktorsku poziciju u javnom preduzeću.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Velika Kladuša dva vijećnička pitanja, ista tematika: Zašto je Uprava velikokladuškog preduzeća „Komunalije“ preselila u nove privatne prostorije te koliko iznosi mjesečna zakupnina?

Apsurdno ili ne, nevjerovatno ili ne, istinito je. Odgovor Anela Šahinovića, direktora javne institucije Komunalije, pogledajte na youtube u prilogu.

Osim Bisenije Mušedinović ispred SDA reagirao je i DNZ.

Nakon postavljenog pitanja i dobijenog bahatog odgovora DNZ se oglasio i saopćenjem:

„S obzirom da se je mlađahni v.d. direktor JKUP „Komunalije“ pripravnik Anel Šahinović , koji ima visoka primanja (neto plata cca 2500KM, topli obrok cca 170 KM, korištenje službenog vozila i mobitela čak i u privatne svrhe), žalio na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća kako mu nedostaje komfor da obavlja direktorsku funkciju, Klub Vijećnika Demokratske Narodne Zajednice BiH u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša upućuje INICIJATIVU, NAČELNIKU i vladajućoj ELITI sljedeće:

 

Da se pod hitno poveća planirani grant Komunalijama sa 1.987 000 na 2,5 miliona maraka i Da se vladajuća većina solidariše s pripravnikom v.d. direktora, te da mu iz svojih primanja pomognu u stvaranju komfora.“

Politički podoban, ispred Laburističke stranke, 29-godišnji samouvjereni direktor preduzeća Anel Šahinović je direktorsku poziciju preuzeo prije mjesec dana i naišao na oštru osudu javnosti jer se Uprava premjestila “čisto iz razloga što on voli komfor”.

Šta znači biti direktor javnog preduzeća, kome on mora polagati račune i dostavljati izvještaje pitanja su na koja nismo dobili odgovor. Na telefonski upit da stane pred naše kamere, putem sekretarice poručio nam je da za TV ne daje izjave. A onda je stao pred kamere radija Velika Kladuša, izjavivši da je to jedina medijska kuća koja je tražila intervju.

Da to nije istina, ali i kako bi potvrdili istinitost naših navoda, zvali smo opet. Uzalud.

Samouvjereni direktor preduzeća ne drži samo poziciju u Komunalijama. Pored komisije u velikokladuškoj općini za čiji rad je plaćen, Šahinović je ispred Laburističke stranke nedavno imenovan i u Upravni odbor Univerziteta u Bihaću.

Izvor: rtvusk.ba

Related posts