Ljuti hercegovački i sarajevski rivali u narednom kolu postaju veliki saveznici?

Teorijom škotskog ekonomiste i etičara mogli bi se u narednom kolu voditi i bh. premijerligaši, ljuti hercegovački i sarajevski rivali.

Naime, u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine sastaju se Željezničar i Široki Brijeg, te Zrinjski i Sarajevo.

Željo sedam kola prije kraja prvenstva ima četiri boda više u odnosu na aktuelnog prvaka Zrinjski, dok isto toliko bodova Sarajevo kasni za trećeplasiranim Širokim Brijegom, odnosno mjestom koje vodi u evropska takmičenja.

Računica je jasna. Željo, radeći u vlastitom interesu, kako bi sačuvao bodovni suficit, pod svaku će cijenu nastojati savladati Širokobriježane. Tu na scenu stupa Bordo tim, koji bi u tom slučaju eventualnim pozitivnim rezultatom iz Mostara dodatno prišao timu s Pecare, a u isto vrijeme pomogao i Željezničaru. Hoće li ljuti sarajevski rivali uoči velikog gradskog derbija biti i veliki saveznici, ostaje nam da vidimo.

Naravno da pakt teoretski mogu sklopiti i timovi iz Hercegovine. Široki Brijeg pozitivnim rezultatom na Grbavici može pomoći ekipi Blaža Sliškovića, dok Zrinjski trijumfom protiv Sarajeva olakšava put Širokobriježanima ka eurosceni, ali i ostaje u borbi za odbranu naslova prvaka BiH.

Related posts