Lenovo ima novi laptop s unikatnim rješenjem za slušalice

U vrijeme gotovo konstantnih videopoziva zaboravljanje slušalica može biti problem, ali kompanija Lenovo ima rješenje.Iz Lenova je stigao novi laptop ThinkBook 15 Gen 2 s integrisanim Bluetooth bežičnim slušalicama za čije je čuvanje i punjenje osmišljeno elegantno rješenje.

Slušalice se nakon upotrebe odlažu u slot koji se uvlači u kućište laptopa, a dok su u njemu, odvija se proces punjenja. Čim se izvade, slušalice se automatski povezuju s laptopom. Ovo će biti korisno osobama koje zaborave napuniti svoje uređaje ili ih pak zaborave ponijeti.

ThinkBook 15 Gen 2 se može dobti sa Intel Core i7 procesorom 11. generacije ili sa AMD Ryzen 4000 procesorom, do 40 GB RAM-a i 1 TB SSD ili do 2 TB HDD memorije.

Ovisno o verziji koju kupac izabere, može dobiti integrisanu Intel Iris X ili UHD grafiku, Nvidia GeForce MC450 grafičku kartu ili integrisanu AMD Radeon grafičku kartu. Laptop posjeduje 15,6-inčni ekran, postoji i verzija osjetljiva na dodir, a dolazi sa 45Wh baterijom koja omogućava šest sati rada ili 60Wh bateriju koja traje dva sata duže.

Pomenute slušalice se prodaju samo s modelima koji imaju Intelove procesore, a čak i u tom slučaju ih imaju samo odabrani modeli.

Laptop dolazi s jednim Thunderbolt 4 portom, jednim USB-C portom, dva USB-A porta, HDMI portom, 4-in-1 čitačem kartice i 3,5 mm utorom za slušalice. Težina varira u ovisnosti od specifikacija, a minimalna iznosi 1,7 kg.

Izvor: Klix.ba

Related posts