Kupljeno zemljište za izgradnju nove Policijske stanice Bužim

Oronuo i dotrajao objekat Policijske stanice u Bužimu i njegova neadekvatnost za normalan rad policije je jedan od većih problema u ovoj općini. O novoj zgradi i rješavanju ovog problema se govori još od 2010. godine. Današnjim potpisivanjem ugovora za kupovinu zemljišta za izgradnju nove Policijske stanice napravljen je prvi korak u rješavanju ove problematike.

Notarski ugovor vrijedan 45.600 KM sa vlasnikom zemljišta potpisao je premijer USK Husein Rošić i vlasnik parcele na kojoj se planira graditi nova Policijska stanica u Bužimu.

Nakon potpisanog ugovora u prostorijama Policijske stanice Bužim održan je sastanak kojem su prisustvovali premijer USK Husein Rošić zajedno sa ministrom MUP-a Anelom Ramićem, skupštinski zastupnici Samir Veladžić i Nisvet Jusić i Komesar MUP-a USK Mujo Koričić, zajedno sa načelnikom i komandirom policije.

Kako su učesnici sastanka kazali ovo je pokazatelj da se može puno toga, kada se svi uključe u rješavanje problema i da su napokon stvorene realne šanse za rješavanje ovog dugogodišnjeg problema.

“Obzirom da se policijska stanica u Bužimu nalazi u vrlo teškoj situaciji prvo smo sanirali krov kako bi policijski službenici do izgradnje nove zgrade mogli nesmetano raditi. Danas smo finalizirali ugovor, a sada nam predstoji da riješimo projektnu dokumentaciju koja će odgovarati Europskim standardima. Nadamo se da će ova zgrada biti završena puno brže od vremena koliko se čekalo na kupovinu zemljišta” kazao je ministar Ramić.

“Mi smo danas učinili važan korak za izgradnju policijske stanice i vjerujemo da će to poboljšati uvjete života naših sugrađana i omogućiti im kvalitetnije usluge a naši policijski službenici da rade u optimalnim uvjetima” kazao je zastupnik Nisvet Jusić.

Related posts