Kroz Slavoniju jurili više od 240 km/h

Saobraćajna policija PU vukovarsko-srijemske policije 2. jula, oko 13 sati na autoputu Zagreb-Lipovac, na području opštine Bošnjaci, zaustavila je tri sportska automobila, koja su se kretala brzinom značajno većom od zakonom dopuštene brzine.

Tako je 38-godišnji državljanin Norveške upravljao ličnim vozilom Lamborgini, rumunskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 247,5 km/h; 40-godišnji državljanin Njemačke upravljao je BMW-om njemačkih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 221 km/h dok je 40-godišnja državljanka Rumunije upravljala vozilom Lamborgini rumunskih registarskih oznaka, krećući se brzinom od 246 km/h.

Nešto kasnije, oko 15 sati, takođe na dionici autoputa na području opštine Bošnjaci, zaustavljen je i automobil porše makedonskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Makedonije. Zatečen je kako se kreće brzinom od 221 km/h.

“Svim počiniteljima prekršaja izrečena je novčana kazna u iznosu od 3 hiljade kuna (oko 800 maraka) i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske”, saopšteno je iz policije.

(Index.hr)

Related posts