Konkretne cifre postavljene pred Higuaina: I kako da kaže 'ne'?

Za 30-godišnjeg Higuaina, koji iza sebe ima jako bogatu karijeru, interesuju se Chelsea i Milan, a kako je u Juve došao Cristiano Ronaldo, Argentinac definitivno mora da ode.

Sada vaga ponude, no ona koja mu je stigla iz Chelseaja, barem za njega, djeluje i više nego dobro, s tim da i Juve mora naravno da bude zadovoljan.

Chelsea mu nudi 120 hiljada funti sedmično, dok mu Milan naravno ne može toliko platiti ugovor. On je 2007. godine prešao u Real Madrid za oko 10,8 miliona funti, a kasnije je bio član Napolija u koji je 2013. stigao za 35 mil. funti, dok je u Juventusu od 2016. godine.

Stara dama ga je platila čak 78 miliona funti, a popularni Pipita je u 105 utakmica tokom dvij sezone postigao 55 pogodaka i upisao je 12 asistencija. Chelsea će pokušati da ga nagovori na dolazak, Maurizio Sarri ga smatra idealnim za svoj tim, no i Juve se tu pita.

Juve ima određene “šeme” s Milanom, priča se o razmjeni Higuain – Bonucci uz doplatu, tako da i od toga dosta ovisi. Navodno bi Higuain radije ostao u Seriji A, ali Chelsea ima mogućnost da ga dobro plati i to je ono što pravi razliku između londonskog i milanskog kluba.

sportsport.ba

Related posts