Ko sve hoda ulicama Bihaća? Policija uhapsila migranta koji si je nanosio povrede nožem i prijetio drugima!

Dana 10.07.2018.godine, Policijskoj stanici Bihać, obratila se migrantica (1994.godište) iz Irana, koja je prijavila da joj već određeni vremenski period prijeti migrant porijekom iz Afganistana te da joj je isti otuđio mobilni telefon. U razgovoru sa prijaviteljkom, ista navodi da migrant ima ožiljke po rukama koje je zadobio nanoseći sebi povrede nožem, dok joj je izricao prijetnje da će i nju izbosti, ukoliko ista prijavi policiji otuđenje mobilnog telefona.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PS Bihać uspjeli su identifikovati lice H.A rođen 1998. godine iz Afganistana, kod kojeg je i pronađen otuđeni mobilni telefon. Sa događajem upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva koji je djelo okvalifikovao kao krivično djelo „ Krađa „ i „ Ugrožavanje sigurnosti“.

Takođe, sa događajem upoznata je i Služba za poslove sa strancima- terensku ured Bihać, koji su osumnjičenom migrantu donijeli rješenje i izrečena mu je mjere protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Policijski službenici Uprave policije MUP USK-a, će i u narednom periodu u zajedničkim i koordiniranim akcijama sa Službom za poslove sa strancima, sprovoditi aktivnosti s ciljem pronalaska ilegalnih migranata koji narušavaju JRM , čine krivična djela i borave u BiH suprotno pozitivnim zakonskim propisima te na taj način dati doprinos u poboljšanju sigurnosnog stanja na području USK-a.

Related posts