Ko sve čeka Prosinečkog: Prevljak, Burić, Memišević, Milošević briljiraju…

Bliži se dan kada će selektor Robert Prosinečki saopštiti spisak kandidata za mečeve protivBugarske i Senegala.

U međuvremenu je stigao razgovarati sa reprezentativcima koji čine okosnicu tima, neke je nastojao ubijediti da se vrate, a najavio je i možda neka nova lica. O kome je riječ zasad nije poznato, ali je činjenica da osim igrača koji čine okosnicu i koji su bili standardni na ranijim spiskovima, neki igraju u odličnoj formi i s pravom se nadaju pozivu.

Jasmin Burić danas je najbolji golman u Poljskoj, a Smail Prevljak najbolji napadač u Austriji. Miroslav Stevanović jedan je od najboljih igrača u drugom rangu Švicarske, a Samir Memišević jedan od najboljih defanzivaca u Eredizviji Holandije.

Elvis Sarić je Prosinečkog kupio u SAD-u i on je najbliži kad je o domaćim snagama riječ, dok u susjedstvu zapaženo igraju Zoran Kvržić, Tomislav Tomić, Jasmin Mešanović i od nedavno Srđan Grahovac.

Deni Milošević u Konyasporu pravi društvo Sammuelu Eto'ou u napadu, dok je Rifet Kapić formu iz Slovenije gdje je bio najbolji veznjak, prenio i u Švicarsku. Standardno dobar je i Marin Aničić u Astani, s kojim je dobacio do šesnaestine finala Evropske lige.

fokus.ba

Related posts