Dudakovićeva poruka saborcima: Ne smijemo dozvoliti da budemo manipulirani

Nekadašnji general Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atif Dudaković bio je jedan od govornika na javnoj tribini pod nazivom “Volim domovinu”, koju su povodom Dana nezavisnosti organizirali Medžlis Islamske zajednice Bihać u saradnji sa bihaćkim muftijstvom te Islamskim pedagoškim fakultetom u Bihaću i udruženjem Vatan.

Dudaković je izrazio uvjerenost da će BiH uslijediti bolja vremena te da ne smijemo dozvoliti da budemo manipulirani. Kao primjer manipulacije naveo je velike februarske proteste 2014. godine.

– Sada imaju borci brojnih problema, manipuliranja sa boračkim organizacijama. Vidite šta se dešava, kad pročitate knjige samo crno, a nije baš tako crno. Ipak se voze auta, ipak se otvaraju perspektive i ja vjerujem da će Bosna izdržati. Bosna ima srce, to su oni junaci. Bosna ima dušu, a to je naša mekoća. Naše pjesme nisu usmjerene ni protiv jednog naroda – izjavio je Dudaković.

Rješenje je, smatra on, u obrazovanju i podizanju samosvjesnosti, ali je, dodaje, laž postala način političkog ophođenja.

– Mene Alija da je pitao kad sam udahnuo, ja sam morao reći jer ja njemu vjerujem. Ovdje sjedi čovjek kojeg sam ja dva puta nešto ozbiljno pitao. Odluka je bila da ako me slaže, više neće biti to što jeste. Nije me slagao. Vjerujmo u naš narod i vjerujmo u sebe – poručio je Dudaković.

https://www.facebook.com/1698430597067392/videos/2048607078716407/

faktor.ba

Related posts