Ko će na Robijev spisak: Hajrović umjesto Kodre, otpada Kjosevski ili Pirić?

Jasno je da će Robert Prosinečki za naredne mečeve pozvati Asmira Begovića i da će se ovaj za razliku od ranijih mečeva ovog puta odazvati. Osim Begovića, vjerovatno će poziv dobiti i Izet Hajrović, koji zaista igra u odličnoj formi za Dinamo.

Što se ostatka kadra tiče, selektor je nedavno najavio da promjena neće biti. U slučaju da Prosinečki objavi spisak sa jednakim brojem imena kao prošli, od igrača bi vjerovatno otpao Kenan Kodro, koji je u problemima u Kopenhagenu.

Kad je riječ o golmanima, neminovno je također da jedan u odnosu na raniji spisak “izvisi“. Ibrahim Šehić je siguran, a pitanje je kritierija kojim će se voditi selektor kada je riječ o dilemi Kenan Pirić ili Vedran Kjosevski. Bez sumnje u prednosti je Pirić, koji ima duži staž i koji je dosad u hijerarhiji bio iznad golmana Željezničara.

Ipak, Pirić je u Mariboru od dolaska rezerva, pa se postavlja pitanje hoće li Robi birati po starim zaslugama, ličnom uvjerenju ili po minutaži. Ako kriterij bude minutaža, Pirić će otpasti, a na spisku će se naći Kjosevski.

fokus.ba

Related posts