Ključ: Promocija knjige„Mislilac i državnik Alija Izetbegović

Povodom obilježavanja 27. godišnjice formiranja općinske organizacije Stranke demokratske akcije, promovirana je knjiga „Mislilac i državnik Alija Izetbegović“. Veliki interes za promociju potvrdio je vrijednost knjige, koja govori o svjetonazorskim pogledima, političkim stavovima i djelovanju prvog demokratski izabranog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

„Mislilac i državnik Alija Izetbegović“, knjiga Fikreta Muslimovića i Selme Cikotića, vjerodostojan je dokument, u kojem je predstavljen idejni i politički pravac, djelo, postupke i odluke prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, kazano je to na skupu u Ključu.

„Knjiga govori o društveno-historijskim pitanjima iz vremena Izetbegovićevog uključivanja u javne tokove, ličnim susretanjima i razgovorima i morala se pojaviti“, kazao je promotor Izet Mustafić, dodajući, da je Izetbegović bio državnik, mislilac, političar, a bio je i vjernik u pravom smislu te riječi.

Kniga će dobro doći stručnoj i naučnoj javnosti za osvjetljavanje za Bosnu i Hercegovinu prijelomnih godina o njenom državno-pravnom statusu, kao nezavisne i suverene države.

Bila je ovo prilika i za podsjećanje na formiranje Stranke demokratske akcije u Ključu.

Related posts