Keks-torta s jabukama

Potrebno:

1/2 kg keksa

• 1 kg jabuka

• 1 l vode

• 250 g šećera

• 2 kesice pudinga od vanilije

Glazura:

• 100 g čokolade

• 2 kašike ulja

Priprema:

Skuhajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i isjeckane na kockice). Kad se jabuke skuhaju, u smjesu dodajte i prah pudinga od vanilije. Redajte u pleh naizmjenično red keksa i red jabuka s pudingom. Završni red je keks.

Kad se kolač sasvim ohladi, pospite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti šećerom u prahu. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.

Savjet: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da posljednji red ovlaš natopite sokom od jabuka. Jednostavan kolač, bez miješenja i pečenja. Ako ga efektno dekorišete, biće odlična svečana poslastica.

Related posts