Bosanka među elitnim prostitutkama koje su “djelovale” od BiH do Emirata

Anabela Šćekić Tigrica i njena saradnica Tijana Štrulović bile su dio mreže elitnih prostitutki koje je podvodio šabački makro Mihajlo Maksimović (38), čiji su klijenti bili i političari, biznismeni i bankari, piše Blic.

Prema nezvaničnim infromacijama, Tigrica i Tijana su se i upoznale kada su postale dio iste grupe koja se bavila prostitucijom, a razbijena je hapšenjem Maksimovića krajem 2014. godine.

Grupa je brojala dvadesetak djevojaka različitih profila – od poznatih starleta do anonimnih studentkinja – a klijenti su bili poznati direktori banaka, sportisti, estradni menadžeri i kompozitori.

– Među klijentima su bili i stranci koji rade u Beogradu ili poslovno dolaze. Neki od njih su angažovali djevojke u inostranstvu, pa su putovale u zemlje EU, Crnu Goru, BiH, ali i u Emirate. Klijenti su birani samo po preporuci i nakon provjere. Djevojke su bile nove u poslu, imale najčešće oko 22 godine, i počele su sa prostitucijom 2013, kada ih je Maksimović regrutovao – govorio je izvor Blica iz istrage.

Maksimović je ozbiljno i pedantno vodio poslovne knjige u kojima je bilježio prihode i rashode biznis poduhvata koji je zvao “moja firma”. Vodio je uredno evidenciju o svakoj angažovanoj djevojci, dnevnoj zaradi i broju klijenata. Bio je popisan svaki dan u mjesecu, kad je imala slobodan dan, kada nije mogla da radi zbog mjesečnog ciklusa… Ti podaci su otkriveni u njegovim računarima.

Od zarada prostitutki uzimao je najčešće trećinu, rjeđe 50 posto. Djevojke su usluge pružale u luksuznim hotelima i apartmanima u Beogradu koje je iznajmljivao i uređivao Maksimović, uz troškove hrane i pića, angažovanje vozača i ponekad taksista.

Šćekićeva i Štrulovićeva saslušane su u Višem tužilaštvu, nakon čega im je sudija za prethodni postupak odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticale na svjedoke.

Podsjećamo, Tigrica, inače reality zvijezda, uhapšena je zbog sumnje da je od Beograđanina (34) tražila novac da bi mu vratila telefon sa kompromitujućim porno-snimcima. Policija ju je privela nakon što je žrtva uspela da jednog od Anabelinih saučesnika namami u kafić, gdje su ga sačekali operativci. Osim Tijane, sa Anabelom je uhapšen i Radovan Lukajić (41) koji je ranije osuđivan za razbojništva. Lukajić je, navodno, žrtvu pozvao i tražio 20.000 eura, kako ne bi objavio kompromitujuće snimke i uništio mu poslovni i privatni život, dok je Tigrica od Beograđanina zahtijevala dodatnih 300 eura da bi povratila navodno izgubljeni telefon u kojem su se snimci nalazili.

Ucijenjeni muškarac nije želio da prihvati njihove uslove, već ih je prijavio policiji. Ipak, da bi ucjenjivači bili privedeni pravdi, žrtva je, po savjetu operativaca i tužioca, prihvatila njihove uslove.

Dogovorili su se da Lukajiću u kafiću preda novac i tada je policija ucjenjivaču stavila lisice na ruke, a ubrzo su privedene i njegove saučesnice. Određeno im je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu bit će privedeni Višem javnom tužilaštvu.

Među prvih pet uhapšenih djevojaka koije su 2014. uhapšene sa Maksimovićem bile su i starleta Milica Živanović – Mimi Oro i Banjalučanka Božana Vujinović.

Za drugu od pomenute dvije spekulisalo se da je u vezi sa popularnim pjevačem i osuđivanim nasilnikom Acom Lukasom. Božana i Mimi su nakon hapšenja pred beogradskim Prekršajnim sudom dobile prekršajne prijave za prostituciju. Inače, neke od Maksimovićevih djevojaka su se same javile policiji i tužilaštvu da daju iskaz čim su saznale za hapšenja.

Related posts