KBS “Zino” iz Bihaća osvojio brojne medalje na Svjetskom kupu

Takmičari KBS “ZINO” Bihać nastupili su na WAKO Svjetskom kupu, koji je od 21.-23. aprila 2017. godine održavan u Innsbrucku, Austrija.

Učešće je uzelo 2176 takmičara iz 32 zemlje svijeta, a takmičari KBS “Zino” Bihać su osvojili 2 zlatne, 2 srebrene i 3 bronzane medalje.

Pobjednici Svjetskog kupa (Svjetski klupski prvaci)- zlatna medalja i pojas:

1. Adijan Nadarević, sK, PF -57 kg
2. Haris Zjakić , J, KL +94 kg

Viceprvaci:

1. Hana Midžić, sK, KL -65kg
2. Dženeta Ljubijankić, J, FC -56 kg

Treće mjesto:

1. Sanjin Hrnjica, mK, PF +42 kg
2. Dinko Halilagić, J, FC -60 kg
3. Nijaz Ljubijankić, S, K1 -63,5 kg

Nažalost i ovog puta nepravda nas nije zaobišla. Šampionka Šejla Oraščanin nakon potpune dominacije u meču i ubjedljivog vodstva od 3:0 protiv predstavnice Austrije, kako iz kluba kažu, pokradena je diskvalifikacijom zbog “jakog” udarca i tako izbačena iz borbe za medalju.

Takmičari Dino Nadarević, Hannan Brkić, Aljoša Ramić i Ibrahim Gverić također su imali dobre nastupe ali se u prejakoj konkurenciji nisu uspjeli domoći medalje.

– Čestitke svim takmičarima, a jedno veliko HVALA svima onima koji su nas na bilo koji način pomogli da odemo na ovo veliko takmičenje, a posebno HVALA našim domaćinima Hasib-Mima Felić i As-mir Lamija Refika Vojić koji su učinili da imamo izvanredne uslove i da se osjećamo kao kod svoje kuće, ističu iz kluba “Zino”.
– juniori (kategorija do

Related posts