Kamion sa posmrtnim ostacima žrtava stigao u Potočare

Tabuti su nošeni na rukama okupljenih prebačeni u halu nekadašnje Tvornice akumulatora, gdje će biti izučen tevhid za žrtve. Na ovom mjestu članovi porodica i prijatelji oprostit će se posljednji put sa svojim najmilijima koji će 11. jula naći konačni smiraj u Memorijalnom centru.

Tabuti će u utorak poslijepodne biti preneseni na musalu i tamo će ostati preko noći, a u srijedu će biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Na putu od Visokog, odakle je jutros krenuo kamion sa posmrtnim ostacima žrtava, kolona se zaustavila u Ilijašu i Vogošći, a zatim u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva BiH, kod Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva, pijace Markale i kod Vijećnice.

Prvi put, ove godine, kolona se na putu do Potočara zaustavila u Konjević Polju, tačnije u mjestu Kaldrmica, gdje su učesnici Marša mira trebali susresti sa kolonom u kojoj su tabuti, ali lošeg terena kojim se kreću učesnici Marša mira i zbog loših vremenskih uvjeta, oni nisu uspjeli stići na vrijeme, tako da je kamion sa posmrtnim ostacima produžio do Potočara.

Related posts