Kakvo nas vrijeme očekuje: Do nedjelje pljuskovi, od nedjelje zahlađenje

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake koji će se u centralnim i istočnim područjima duže zadržati.

Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 27 i 34stepeni Celzijusa.

U srijedu, 22. augusta u BiH prije podne će preovladavati sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33 stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 23. augusta u BiH će prije podne preovladavati sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33 stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U petak, 24. augusta u BiH sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti od sredine dana prema večernjim satima prognoziraju se lokalni pljuskovi i grmljavina u Bosni i istočnim i sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33 stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 35 stepeni Celzijusa.

U subotu, 25. augusta u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčanije prije podne. Vjetar u većem dijelu zemlje umjerene jačine jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar slab istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen Celzijusa, na jugu zemlje do 33 stepena Celzijusa.

Od nedjelje, 26. augusta očekuje se veća promjena vremena. Osim kiše, prognozira se prodor hladnog zraka sa sjevera koji će usloviti pad temperatura zraka i do 10 stepeni Celzijusa. Početkom naredne sedmice osjetno hladnije, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related posts