Kako je Ruby zagrebačkom advokatu pretvorila život u pakao

Zagrebačkom advokatu A.B. (36) prisjelo je poznanstvo sa Marinom G. (32) nakon što mu je zagolicala maštu na Facebooku pod nadimkom Ruby Mayer, obzirom da se njihova čudna komunikacija, pretvorila u iznudu iz noćne more. Njihovo druženje, za koje on tvrdi da je bilo samo virtuelno uz razmjenu fotografija dok ona ističe da je to bilo daleko više u četiri oka te da joj je davao novac za odjeću i mobitel, dobilo je sudski nastavak, piše Jutarnji list.

Sluđen okolnostima u kojima se našao jer ga je Ruby Mayer iznuđivala u zamjenu za šutnju, advokat se obratio za pomoć policiji koja je njegovu virtuelnu stvarnost pretočila u krivičnu prijavu, a tužiteljstvo u optužnicu. U sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu “frcale” su negativne iskre dok je ucijenjeni advokat objašnjavao nevolje tokom kojih je, prema vlastitim tvrdnjama, razmijenio s njom oko 5000 poruka.

– Žao mi je da je do ovoga došlo jer sam pokušavao sve mirno riješiti. Preko Facebooka mi je od kraja 2014. slala obnažene fotografije koje sam joj komentirao i komplimentirao. Pričala mi je o svojim seksualnim iskustvima, a ja njoj o seksualnim maštarijama. Na početku naše komunikacije sam joj rekao da imam curu, a u ljeto 2015. sam s Marinom odlučio prekinuti svaku komunikaciju jer je moja tadašnja djevojka a današnja supruga, zatrudnila. Zamolio sam je da obriše sve poruke koje smo razmijenili, ali mi je krajem 2015. tražila za to 2000 kuna. Odbio sam joj ih dati pa mi je poslala poruku u kojoj traži 3000 kuna ili će u suprotnom doći meni doma i sve reći djevojci. U tri navrata sam joj uplatio po hiljadu kuna, no ona je tražila još novih 10.000 pa sam je blokirao na Facebooku da bi me nakon toga počela zvati sa sakrivenih brojeva. Lani u martu mi je došla pred kuću i pravila scene pa sam je, čim se htjela približiti vratima, omeo, pošpricao peper sprejem (za pse i mačke dok šetam dijete) te joj uzeo mobitel i obrisao svu našu komunikaciju na Facebooku – ispričao je s grčem u želucu ucijenjeni advokat u sudnici na suđenju Marini G.

Pojasnio je i da su poruke koje su izmijenili, koje je okrivljena dostavila u spis, probrane, da nemaju redoslijed te da su izvađene iz konteksta.

Unatoč višestrukom pokušavanju da javno dokaže kako tokom njihovih šest druženja uživo u dvije godine poznanstva nije bilo seksa te da je eros ostao na inicijalnoj virtuali, advokat A.B. je odgovarajući na pitanja tužiteljstva, sudije i okrivljene Marine G. u jednom trenutku priznao da je u njegovom uredu, ipak, bila “neka vrsta predigre jer mu se nabacivala”.

– Tvrdim da nije bilo seksa, a to se može iščitati iz njenih poruka. I osim za iznudu trebala je biti prijavljena i za nametljivo ponašanje! Siguran sam da je već nakon prvog susreta, jer sam želio vidjeti s kime komuniciram na internetu, planirala iznudu – naglasio je A.B. na što ga je sudija, obzirom da je predmet spora iznuda a ne seks, upitao čemu ustraje na tome da nije bilo seksualnog odnosa.

– Susreti s njom su uslijedili kad sam se htio uvjeriti da je obrisala sve naše poruke u mobitelu. Pokušavao sam sve riješiti mirno, pa i preko njene majke. U jednoj od poruka mi je rekla da će mi potpisati potvrdu o šutnji nakon što joj platim. A to bi značilo da kraja iznuđivanju ne bi bilo. Bila je nezadovoljna iznosima koje sam joj dao, a dolazila mi je čak i pred kuću te slala slike gdje se nalazi da bi 3. marta prošle godine je blokirao na Facebooku i zamolio da me više ne kontaktira. Dan kasnije mi je stigao SMS da neće dopustiti da se ženim. Primio sam sa različitih brojeva na stotine poziva tokom noći. Telefoni su zvonili ko ludi. Bilo je to neopisivo maltretiranje – prisjetio se još advokat A.B. dodajući da mu se smračilo kad mu je 18. marta došla pred kuću. Tog ju je puta poprskao sprejem. Odnos iz noćne more pokušavao je, napominje još, prekinuti pristojno i mirno, pa uvredama te grubim porukama, a na kraju i potpisivanjem izjave u kojoj joj “prijeti” da će mu morati platiti 100 hiljada eura kao ugovornu kaznu.

– Nisam više vidio načina kako da sve okončam. Čak sam i blefirao u startu da sam je prijavio policiji. Mislio sam ju otjerati kad joj spomenen pravne i novčane posljedice – pravdao je svoje postupke dalje A.B.

Odgovarajući na pitanja okrivljene Marine G., advokata je dodatno oblio znoj jer su na površinu isplivali njihovi susreti u jednom iznajmljenom apartmanu za koji je on dao novac, pa njegov odlazak u njeno mjesto gdje su se našli pod vedrim nebom, kao i okolnosti prvog susreta u njegovom uredu.

U sudnici je svjedočila i Marinina majka koja je potvrdila da ih je A.B. posjetio jedne zimske večeri u predbožićno vrijeme, no zasmetalo ju je što je došao prilično kasno.

– Kćerka mi je rekla da je s tim čovjekom u vezi oko godinu i pol. Trubio je pred kućom. Pa kakvo je to ponašanje. Što nije došao po danu kao pravi čovjek?! Pod rukom je nosio neki papir. Rekao mi je da ima problema s mojom kćerkom. Prvi put sam ga vidjela. Načula sam razgovor njega i Marine u kojem mu moja kćerka govori: ‘Ti si trčao zamnom a ne ja za tobom’. Donio joj je 2000 kuna i tražio da potpiše neki papir da ništa ne kaže njegovoj djevojci. Ona to nije prihvatila te su se razišli. Kasnije mi je ispričala da joj je on u Zagrebu trgao torbicu, uzeo mobitel i brisao iz njega stvari. Te da joj je dolazio na more jer da bez nje ne može – ispričala je u sudnici Marinina majka.

Iznuđeni advokat je na kraju naglasio da od Marine G. strahuje te je povukao imovinsko-pravni zahtjev od 3000 kuna koliko joj je dao, a sve “kako je više ne bi morao gledati”.

Related posts