Jedinstvo starta u ponedjeljak, nekoliko novih igrača

Novi stručni štab Jedinstva na čelu sa nekadašnjim reprezentativcem BiH Safetom Nadarevićem krenuo je s rekonstrukcijom igračkog kadra.

Iza tima iz Bihaća je očajan jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH. Crveno-bijeli se trenutno nalaze na samom dnu tabele sa svega sedam osvojenih bodova, a kako bi se spriječio crni scenarij, Safet Nadarević i njegovi saradnici su zasukali rukave i posegnuli su za novim igračima.

Od novih fudbalera na prozivci Jedinstva, koja je zakazana za 15. januar, pojavit će se Ante Petrović (FK Velež) i Nikola Đurić (NK Travnik), dok se u klub najvjerovatnije vraćaju Ekrem Hodžić, Benjamin Dizdarić, Anes Nuspahić, Amir Remić, Isak Šehić, Irman Hodžić, te Sanid Halilović.

“Stanje u klubu nije najbolje, svima je to jasno, ali dat ćemo sve od sebe da učinimo nemoguće za spas našeg voljenog kluba. Da ne vjerujem u to ne bih se ni prihvatao ovog posla. Nadam se da ćemo u ovoj misiji imati podršku navijača, što će nam biti od velike važnosti”, poručio je Nadarević.

Zanimljivo će biti pratiti razvoj događaja u proljetnom dijelu sezone, jer situacija u kojoj je danas Jedinstvo je i više nego teška. U Bihaću se, ipak, nadaju da s novom godinom dolaze i bolji dani za crveno-bijele.

/sportsport.ba

Related posts