Izetbegović razgovarao sa šeficom Misije OSCE-a u BiH Kavalec

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas putem video linka sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasadoricom Kathleen Kavalec, saopćeno je iz SDA.

Tokom ovog online sastanka razgovarano je o uvjetima za održavanje predstojećih lokalnih izbora, raspodjeli sredstava MMF-a te ostalim aktuelnim pitanjima.

Konstatirano je da je odgovor vlasti na probleme izazvane pandemijom koronavirusa dobar te da treba nastaviti sa svim aktivnostima i mjerama na osnovu kojih će se štititi ljudski životi i pružati sva nepohodna podrška stabiliziranju ekonomske situacije u zemlji.

Predsjednik Izetbegović je istakao da odluku o početku izbornog procesa treba prepustiti Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine nakon procjene epidemiološke situacije u BiH od kriznih štabova.

Izetbegović je naglasio da do raspodjele raspoloživih sredstava MMF-a treba doći što prije u skladu s pismom namjere obvezujućim zaključkom Vijeća ministara BiH i uz poštivanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts