Izetbegović o optužnici protiv Novalića: Sudu vjerujem više nego Tužilaštvu

Ponovio je da je SDA pobijedila na nivou BiH, navodeći da je imala preko 270.000 glasova.

Završen je sastanak rukovodstva Stranke demokratske akcije u Sarajevu, a javnosti se po završetku obratio predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

“Premijer Novalić se osvrnuo na optužnicu koja je podignuta protiv njega, dao je svoje gledanje u vezi sa njom i komentarisao najbitnije detalje optužnice. Zatim smo razgovarali o rezultatima izbora u opštinama i kantonima gdje SDA nije uspjela na ovim izborima onako kako smo planirali. Te analize su tek počele i radit ćemo po narodnoj ‘tri puta mjeri a jednom reži’. Imat ćemo još jedan ili dva kolegija prije sjednice Predsjedništva”, rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Odgovarajući na pitanje koji je njegov stav prema optužnici protiv Fadila Novalića kazao je da ne bi išao dalje komentarisati samu optužnicu.

“Ona sad ulazi u ruke Suda kojem vjerujem više nego Tužilaštvu, tako da se nadam da ćemo imati ubrzani postupak, da se neće razvlačiti. Imamo povjerenje u Sud pa ćemo vidjeti šta će biti”, komentarisao je.

Lider SDA nije želio komentarisati novu optužnicu protiv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića te istakao kako je previše stavova davao o njemu, odnosno da je dovoljno do sada o tome rekao.

Related posts