Ima 42 godine i rodila je 20. dijete: Ništa ne bismo mijenjali

Najveća porodica u Engleskoj u ponedjeljak je dobila još jednog člana – Sue Radford je rodila svoje dvadeseto dijete i kaže da joj je to posljednje. Radford (42) je 11. po redu sina Archieja rodila sat vremena nakon što su počeli trudovi, ali njen muž Noel (46) kaže da još uvijek ne želi na vazektomiju.

Sue, koja je danas već i baka, kaže da je sretna što će stati s rađanjem kod ovako okrugle brojke. ‘Jako smo sretni što možemo objaviti da je stigao naš dragocjen dodatak. Upozajte Archieja Rowana Radforda’, napisala je na Facebooku dodavši za medije da joj je najvažnije da je beba zdrava.

Par iz Morecambea upoznao se kad je Sue imala samo sedam godina, piše Daily Mail. Prvo dijete, Chrisa, rodila je prije 28 godina kad je imala samo 14. Zaljubljeni par znao je da želi zadržati dijete jer su oboje po rođenju dani na usvajanje. Nakon Chrisovog rođenja uselili su u zajednički stan i vjenčali se, a uskoro se rodila Sophie. ‘Znali smo da ćemo kad tad stati s prinovama i oboje smatramo da je ovo dobar trenutak. Malo mi je žao, ali sad možemo krenuti naprijed i uživati u životu s djecom’, rekao je Noel.

Kao najveća engleska porodica Radfordovi imaju i službenu stranicu na kojoj između ostalog stoji: ‘Kad nam se prije toliko godina rodio Chris, nismo mogli ni sanjati da ćemo biti blagoslovljeni s još 19 prekrasne djece. U našoj je kući uvijek užurbano, puno se radi i pomalo je ludo, no ništa ne bismo mijenjali.’

Archie se pridružio braći i sestrama Chrisu (28), Sophie (23), Chloe (22), Jacku (20), Danielu (18), Lukeu i Millie (16), Katie (14), Jamesu (13), Ellie (12), Aimee (11), Joshu (10), Maxu (8), Tillie (7), Oscaru (5), Casperu (4), Hallie (2) i Phoebe (1). Sue i Noel postali su baka i djed kad je njihova kćer Sophie rodila, a danas ima troje djece.

Svi zajedno žive u velikoj kući koja je nekad bila dom za stare i nemoćne, a kupili su je prije 11 godina. Nemaju kredite, svake godine svi zajedno ljetuju, a godišnje unaprijed odvoje budžete za rođendanske i božićne poklone .

Related posts