I Pjanić se emotivno oprostio od De Rossija

Legendarni vezista napušta Romu

Roma je jučer na zvaničnim stranicama objavila da na kraju sezone Daniele De Rossi odlazi u mirovinu.

De Rossi je Romin član postao još kao tinejdžer, a od 2000. godine kada je stigao odigrao je za Rimljane više od 600 utakmica u svim takmičenjima kojima je protivničku mrežu zatresao 63 puta.

Iako i sa 35 godina na plećima i dalje pruža vrlo dobre partije, na kraju je pomalo iznenađujuće u Romi donesena odluka da se De Rossiju ne produži ugovor, a po svemu sudeći, to neće značiti i kraj njegove karijere.

“Svi ćemo plakati kada zadnji put obuče žuto-crveni dres protiv Parme, ali poštujemo njegovu želju da nastavi karijeru u 36. godini dalje od Rome”, izjavio je predsjednik kluba James Pallotta.

Vijest da dolazi kraj De Rossijevoj eri na Olimpicu rastužila je i našeg Miralema Pjanića, koji je s bivšim italijanskim reprezentativcem dijelio svlačionicu od 2011. do 2016. godine, a u poruci koju mu je uputio bilo je i riječi ‘našeg’ jezika.

“Priča koja izaziva emocije samo kada je čuješ. Biti dio nje je privilegija i nešto na čemu ću biti zauvijek zahvalan. Sretno Daniele. Brate moj”, napisao je Pjanić.

“Ponudili smo mu funkciju, ali…”

Odluka da se De Rossiju ne produži novi ugovor razljutila je i same navijače, pa je pozadinu cijele priče morao da obrazloži jedan od čelnih ljudi kluba Guido Fienga, koji je otkrio kako je iskusnom fudbaleru nuđena jedna od direktorskih fotelja.

“Našao sam se sa De Rossijem. Rekao sam mu da je odluka kluba da mu se ugovor ne produži. Naša je želja bila da ostane u klubu, ali ne na terenu, nego na nekoj od funkcija u klubu. Nadao sam se da će to prihvatiti, ali on je imao neke druge ideje. Nadam se da zna da je naša ponuda i dalje aktivna. Njegovu odluku poštujem, sve dok on poštuje našu”, za talijanske medije rekao je Fienga.

De Rossi je tokom skoro dvije decenije provedene u Romi osvojio dva Kupa Italije, a po broju nastupa ispred njega je samo Francesco Totti.

Related posts