Hrvati testirali najbolje sarajevske ćevabdžinice: Ukupni pobjednik je "Dženita"

Grupa Hrvata, predvođena urednikom portala gastro.hr Domagojem Jakopovićem, nedavno je posjetila Sarajevo kako bi ocijenila najbolje ćevabdžinice u srcu glavnog grada naše zemlje.

“Stanovnike Bosne i Hercegovine najviše ćete razljutiti kažete li im da želite burek sa sirom ili im spomenete da su vam najbolji ćevapi kod… Jer točnog odgovora – nema. Odlučili smo žrtvovati jedan vikend, 1.000 kuna po glavi i testirati deset sarajevskih ćevabdžinica”, stoji na početku Jakopovićevog teksta na gastro.hr.

Jakopović je zamisao testiranja sarajevskih ćevapa realizirao uz pomoć Facebooka. Piše kako se samo probudio jedno jutro i “bacio” svoju ideju na društvenu mrežu koja je oduševila ljude. Brzo je skupio grupu od tridesetak osoba zainteresiranih za putovanje u Sarajevo. Međutim, i pored velikog interesa, Jakopović je na kraju u glavni grad BiH stigao s četiri odabrana degustatora ćevapa.

Maja, Mladen, Gordan, Ribafish i Domagoj su se prije dolaska u Sarajevo zaustavili kod Harija u Travniku. Iako ih je dočela a gužva, kažu da se hram morao posjetiti.

Simpatična grupa Hrvata posjetila je nekoliko poznatih sarajevskih ćevabdžinica. U svakoj ih je, piše Domagoj, dočekalo nešto posebno. Tako je i svaka ćevabdžinica dobila pozitivnu ocjenu za nešto. Najbolji kajmak za grupu Hrvata bio je u ćevabdžinici “Kurto”, dok su najbolji jogurt popili u “Mrkvi”. Prema ocjenama Hrvata, najbolji somun ima ćevabdžinica “Sport”, a najbolji ćevap “Besko”.

Na kraju, ukupni pobjednik za Hrvate je ćevabdžinica “Dženita”. Kompletnu priču i ocjene Hrvata za sarajevske ćevabdžinice, možete pročitati OVDJE.

Domagoj je inače veliki ljubitelj hrane i kuhanje. Kako piše na portalu koji uređuje, u vječnoj je potrazi za najboljim burekom, janjetinom i ćevapom. Sudeći prema njegovim riječima, čini se kako je sarajevska kuhinja zadovoljila njegov apetit.

 

Related posts