Hronologija zločina koji su potresli BiH: Krajiško ubistvo među monstruoznim ubistvima koje je potreslo BiH

BiH mjesecima potresaju vijesti iz Crne hronike. Brojna samoubistva, ubistva, razbojništva, krađe nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Građani sve više strahuju za svoju sigurnost, a kako i ne bi.

Danas se u Goraždu desilo trostruko ubistvo. Izvjesni Nezir Kamenica (1996. godište) je na spavanju ubio majku, nanu i očuha, a istraga još traje. Lazar Draško, tužilac koji rukovodi istragom, je potvrdio da je 21-godišnji Nezir članove svoje porodice ubio sjekirom na spavanju, nakon čega se uputio u bijeg. On se policiji danas predao u sarajevskom naselju Ilidža.

Ovo je treći stravični zločin u BiH od početka ove godine.

Muhamed Kadirić uhapšen je 24. februara zbog sumnje da je u naselju Vrhpolje u Sanskom Mostu iz vatrenog oružja ubio Safeta Kadirića, Elkaza Razića i Emira Bajrića.

Muhamed Kadirić je nakon ubistva, tvrde mještani, otišao do prvih komšija i rekao im da zovnu policiju jer je ubio tri čovjeka.

Sabahudin Habib je 22. marta u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa automatskom puškom izrešetao dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo Ferida Rahmanovića i Omera Bašića, te Ševku Draginovića, koji je bio angažiran za izvoz nelegalno posječenih stabala na tom području.

Prema policijskom izvještaju, Habiba su njih trojica pokušala spriječiti u krađi šume, nakon čega je on ispalio rafal.

/avaz.ba

Related posts