Hapšenje Tigra i boraca 5. korpusa usko je povezano sa nedavnim haškim presudama

Povodom jučerašnjeg hapšenja Hamdije Abdića–Tigra i ostalih pripadnika 5. Korpusa ARBiH ne možemo se oteti dojmu da je ono usko povezano sa nedavnim presudama međunarodnog suda u Hagu, saopćili su iz SDA Bihać.

-Pukovnik Armije RBiH Hamdija Abdić – Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502. Viteške brigade iz sastava 5. korpusa, a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u gradsko Vijeće Bihaća sa liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno – ističe se u saopćenju.

Dodaju da je SDA ponosna na ratni put ARBiH, na naše komandante i na sve pripadnike Armije, na časnu borbu za očuvanje cjelovite Bosne i Hercegovine i njenih građana kao i na svoju ulogu i djelovanje u tom periodu.

-GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te da će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom, ali i svakom drugom slučaju te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava – zaključuje se u saopćenju.

Related posts