Hajrović: Sa Gojakom i Hodžićem je sve dosta lakše

Izet Hajrović odlično se uklopio u tim Dinama. Bosanskohercegovački reprezentativac već je u prvom nastupu za Dinamo pokazao kvalitet. Nažalost, prijateljski dvoboj Dinama i Krškog (2:1) bio je zatvoren za javnost, pa navijači zagrebačkog kluba nisu mogli vidjeti na djelu posljednje pojačanje svoga kluba. A prema viđenom, Hajrović bi to zaista trebao biti – pojačanje…

Dinamo je njegovim dolaskom dobio još jednu opciju za krilne pozicije, vrlo brzog i tehnički potkovanog igrača. Hajrović se u jednom poluvremenu dokazao jednim okomitim prodorom, s dva sjajna tunela, ali i lijepim pogotkom. Bivši član Werdera primio je na lijevoj strani tačan pas Amera Gojaka, a prizemnim udarcem pogodio “malu mrežicu”. Bilo je to neobranjivo, opisuje Goal.

– Odlično se osjećam, baš sam se veselio ovom trenutku, debiju za Dinamo. Sve je ispalo kako treba, najvažnije da smo pobijedili u toj utakmici. Jako sam zadovoljan, odmah sam zabio, rekao je.

– Bilo je nekih situacija u kojima se se možda mogao odlučiti za šut, ali moramo biti ekipa i igrati kolektivno. Dojmila me se ova ekipa, Dinamo ima kvaliteta. Dva tunela? Pa rekao bih da je to moj način igre. Volim driblati, ići jedan na jedan, pa i gurnuti loptu suparniku kroz noge. Vjerujem da sam nešto pokazao u ovoj utakmici, za sada je sve kako treba. I više od toga. Vjerujem da će toga biti još, moramo osvojiti naslov prvaka, dodao je.

Kako su vas prihvatli suigrači?

– Iskreno, kao porodica. Tako će mi prilagodba biti još lakša, a evo ovdje imam i svoja dva Bosanca (Gojak i Hoždić). Pa jedan od njih mi je odmah i asistirao, ima nešto u nama, vidi se da se dobro kužimo.

A kako se vi osjećate?

– Već sam rekao, fizički sam potpuno spreman. Naporno smo trenirali u Bremenu, stvarno sam u dobrom stanju. Samo moram još malo uhvatiti ritam i onda neće biti problema. Moja povreda? Sve je to iza mene, kao da nikada nisam ni bio povrijeđen. Ne plašim se duela, ne igram s nekakvim strahom. Baš ništa, i fizički i psihički se osjećam odlično, završio je Hajrović.

Related posts