Gradonačelnik Fazlić o trošku građana Bihaća šetka se po Beogradu i slika sa srbijanskim političarima

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić nedavno je u Beogradu, glavnom gradu Srbije, održao sastanak sa v.d. direktorom beogradskog aerodroma Sašom Vlaisavljevićem.

Fazlić i Vlaisavljević su, navodno, razgovarali o mogućnostima saradnje između bihaćkog “aerodroma” i beogradskog aerodroma Nikola Tesla.

Mnogi Bišćani su se zapitali: “Kakva saradnja, kada, umjesto aerodroma, imamo kuću koja liči na štalu?”. Međutim, iz Kabineta gradonačelnika kazali su da se radi o stručnoj saradnji između bihaćkih i beogradskih kolega.

Gradonačelnik Fazlić i v.d. generalnog direktora Vlaisavljević razgovarali su o konsultacijama koje stručne službe beogradskog aerodroma mogu pružiti svojim kolegama iz Bihaća prilikom izgradnje aerodroma u ovom gradu, stoji u saopćenju Kabineta gradonačelnika Bihaća.

Koliko je bitan ovaj sastanak, te o kakvoj stručnoj saradnji se radi, govori i to da na sastanku nije bio prisutan direktor aerodroma u Bihaću Elvedin Sedić. Inače, Elvedin Sedić je viši asistent na Pravnom fakultetu u Bihaću.

Naime, kada je riječ o direktoru Sediću, gradonačelnik Fazlić je kazao da se radi o stručnoj osobi, mladoj osobi, osobi koja govori nekoliko jezika, doktoru pravnih nauka i direktor je za “samo” 500 KM.

Ukoliko je Sedić toliko stručan, zašto nije bio prisutan na sastanku u Beogradu? Zar se na takvom sastanku Bihać ne bi trebao predstaviti u najboljem svjetlu – stručnosti? Ako je direktor beogradskog aerodroma bio prisutan i ako se je razgovaralo u “stručnoj pomoći”, zar na tom sastanku nije važno prisustvo direktora bihaćkog aerodroma? Toliko o ozbiljnosti posjete beogradskom aerodromu Nikola Tesla.

Na kraju famoznog sastanka o kojem zadnjih dana bruje gradske vlasti , mediji, a i građani Bihaća, Vlaisavljević je predložio Fazliću da razmotri mogućnosti učešća grada Bihaća na Sajmu turizma koji će biti održan sljedeće godine u Beogradu, a sa ciljem prezentacije turističkih kapaciteta te regije, s naglaskom na turističke potencijale rijeke Une.

Međutim, posjeta tu ne završava. Nakon što je obišao aerodrom Nikola Tesla, Fazlić se susreo sa predsjednikom Liberalno-demokratske partije i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije Čedomirom Jovanovićem. Naime, gradonačelnik Fazlić je na svom, privatnom, profilu objavio sliku sa Jovanovićem i ispod napisao: “Tokom posjete Beogradu imao sam priliku za susret i ugodan razgovor sa predsjednikom Liberalno-demokratske partije i poslanikom u Narodnoj skupštini Srbije Čedomirom Jovanovićem. Osim što je dobar političar, Čeda je zasigurno pacifista, dokazani demokrata i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine.”

Posjeta Beogradu ne bi bila sporna da je bila o ličnom trošku gradonačelnik Fazlić. Gradonačelnik je posjetio Beograd, obišao aerodrom, razgovarao sa Jovanovićem ( “nebitna” opozicija u Narodnoj skupštini Srbije), uslikao, napisao status i vratio se u Bihać. Naravno, građani Bihaća će platiti ovu posjetu, ali isti, neće imati nikakve koristi od nje.

/usn.ba

Related posts