Gradonačelnik Bihaća: Svaki dan ću slati urgenciju MUP USK-a,građani su sve zabrinutiji zbog sve većeg broja migranat (VIDEO)

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poručio je da će svaki dan slati urgenciju MUP USK i ministru Anelu Ramiću da policija na čijem je čelu što prije isprazni i prebaci ilegalne migrante iz zgrade Doma penzionera, da se uklone šatori kod Đačkog doma,trim staze i Partizanskog groblja, da se Odredbe o javnom redu i miru dosljedno primjenjuju, da se poveća broj i prisustvo pripadnika policije na ulicama i da se počnu kontrolisati kažnjavati autoprevoznici koji vrše transport ilegalnih migranta.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Bihaća 25. juna 2018. godine održalo je vanrednu sjednicu na temu problema izazvanih povećanim brojem ilegalnih migranata na području Grada Bihaća. Kako je pravovremena reakcija nadležnih državnih organa i institucija izostala, vijećnici su jednoglasno usvojili nekoliko zaključaka, a jedan od njih bio je da ukoliko Ministarstvo sigurnosti BiH u roku od sedam dana od dana održavanja sjednice ne odredi privremenu lokaciju za smještaj ilegalnih migranata na području Unsko-sanskog kantona, predstavnici Grada i Gradskog vijeća će organizovati protest u Sarajevu ispred sjedišta Vijeća ministara BiH.

Related posts