Gradonačelnik Bihaća: Naložit ću inspekciji da se isprazni objekat Doma penzionera,a do zime ćemo zatvoriti i Đački dom

Nakon današnjeg sastanka s Draganom Mektićem, ministrom sigurnosti BiH u Bihaću je Šuhret Fazlić, gradonačelnik ovog grada ponovio da nije pošteno da se preko Bihaća lomi problem migranata i izbjeglica. Rekao je da će izdati nalog da se migranti i izbjeglice izmjeste iz Doma penzionera u Bihaću.

“Strategija države se lomi preko Bihaća, Velike Kladuše, sve više i preko Cazina. Naložit ću inspekciji da se isprazni objekat Doma penzionera – da se migranti izmjeste. Do zime ćemo zatvoriti i Đački dom. Uradili smo sve da nađemo adekvatno lokaciju, ali ne postoji lokacija za njhov smještaj koja bi zadovoljila standarde međunarodnih organizacija. Zašto mi moramo tražiti lokaciju, ova država je velika. Nije pošteno preko Bihaća lomiti problem migranata”, kazao je Fazlić.

Prema Fazlićevim riječima, najavljeni protest ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu neće biti održan sutra, ali će biti održan u narednim danima.

Podsjetio je da to nije njegova odluka, već odluka Gradskog vijeća Bihaća koju on podržava jer postoje razlozi za to.

Smatra da se u hotelu “Sedra” ne može praviti migrantski i izbjeglički centar za hiljadu do hiljadu i po ljudi, već da se tu smjesti broj ljudi sukladno njegovom smještajnom kapacitetom.

/N1

Related posts