Google predstavio "ubice iPhonea" Pixel 3 i Pixel 3 XL, najniža cijena 799 dolara

U New Yorku danas su predstavljena dva nova Googleova smartphonea – Pixel 3 i Pixel 3 XL. Kao što im kaže ime, riječ je o trećoj izvedbi Pixelovih telefona koji predstavljaju pokušaj Googlea da se takmiči sa najnaprednijim uređajima, uključujući i Appleov iPhone.

Kako kažu, riječ je o uređaju koji bi trebao da unaprijedi iskustvo korisnika, od dizajna, kamere, preko operativnog sistema pa do iskustva punjenja baterije.

Veća verzija s 6,3-inčnim displejom uz prateći (ogroman) zub nosi sufiks XL. Obično, manje izdanje obogaćeno je displejom od 5,5 inča. Predstavnici Googlea pohvalili su unaprijeđene kamere koje se inače smatraju jednim od najboljih u igri brojnih smartphone uređaja.

Predstavljene su i nove softverske opcije unapređenja fotografija kreiranih za vrijeme niskog prisustva svjetlosti.

Oba su ispraćena s 4 GB RAM-a, s čipsetom Snapdragon 845 te operativnim sistemom Android 9.

The Pixel 3 koštat će od 799 dolara za verziju od 64 GB, dok se cijena XL-a kreće od 899 dolara. Dodatnih 100 dolara osigurat će oni koji žele 128 GB interne memorije.

Dolazi u tri boje – crnoj, bijeloj i ružičastoj.

Pored smartphonea, Google predstavio svoj tablet pod nazivom Google Slate (od 599 dolara), te jedinstveni uređaj Google Home Hub (cijena od 149 dolara) koji predstavlja centralni “komandni centar” za dom obogaćen Googleovim hardverom i softverom. Također, kompanija je predstavila nekoliko softverskih unapređenja te nadogradnje Googleovog ekosistema uređaja.

Related posts