GO SDA CAZIN: Zašto vlasti u Cazinu lažu svoje građane?

Prije nekoliko dana je putem jednog lokalnog medija objavljena vijest o 17 novih projekata gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića zaboravljajući reći da je velik dio tih sredstava obezbijedila prošla Vlada USK na čelu sa Huseinom Rošićem.

Ovih dana društvene mreže, portali i javni servisi preplavljeni su informacijama i prilozima kako je u gradu Cazinu potpisano 17 ugovora za modernizaciju putnih pravaca.

Vlast na čelu sa Ogreševićem vješto obmanjuje javnost i građane, te prikriva istinu da je u pomenute putne pravce zahvaljući gospodinu Rošiću, Handanagiću i Hušiću iz budžeta kantona u 2018. godini uplaćeno 335.000 KM samo za ovu namjenu.

Također je istina da su sredstva iz budžeta kantona obezbjeđena i za druge projekte koji nisu u ovih 17 ugovora.

Isto tako se mora reći da bi bilo još sredstava za putne pravce da povjerenici MZ nisu blokirali realizaciju istih iz političkih razloga. Ovo nije nikakva novost, Ogrešević već deset godina putem lokalnih medija prikriva milionske iznose koji su uloženi u Grad Cazin sa viših nivoa vlasti i prikazuje ih isključivo kao sredstva grada Cazina.

Na ovakav nemoralan i krajnje nekorektan način konstantno obmanjuje građane i širi priču o zapostavljenosti Cazina od strane viših nivoa vlasti.

Mi ćemo se i dalje truditi i boriti da obezbjedimo sredstva za projekte u gradu Cazinu i iste prezentirati na terenu, a građani će prepoznati istinu kao i u ovom slučaju gdje su potpisani ugovori kao što su put Rujnica – Bukovica, Gradina – Memića brdo, Debeljak, Samardžići, Donji Lulići – Macanovići, Ponjevići – Hašići, Pjanići prema igralištu , Tržac – Urga, itd.

Press služba GO SDA CAZIN

Izvor: krajina.ba

 

 

Related posts