GLASAČI OČEKUJU DA SDP-ovci ISPUNE OBEĆANJA: Kada će Magazinović pojesti glasačku kutiju, a Čengić podnijeti ostavku?

Kandidat SDP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – Saša Magazinović izjavio je uoči Općih izbora u Bosni i Hercegovini da će ukoliko Šefik Džaferović odnese pobjedu nad Denisom Bećirovićem javno pojesti glasačku kutiju.

“Ako taj kandidat pobijedi kandidata koga podržava trenutno desetine nevladinih organizacija, deset političkih partija, Partija evropskih socijalista sa 34 članice, Socijalistička internacionala sa preko 130 članica, i što je najvažnije 30.000 SDP-ovaca koji su izašli i rekli ovo je naš kandidat, Denisa Bećirovića, ja ću javno pojesti glasačku kutiju”, rekao je tada Magazinović.

S druge strane generalni sekretar ove stranke Irfan Čengić, barem kada su fizički zahtjevi u pitanju, bio je nešto skromniji, pa je izjavio da će u slučaju pobjede Džaferovića već 8. oktobra podnijeti ostavku na mjesto generalnog sekretara.

Kao što je znano, Džaferović je na kraju slavio pobjedu. Od najavljenog datuma su prošla dva dana, a Čengić još uvijek nije ispunio svoje obećanje, niti je Magazinović pojeo glasačku kutiju.

Uzimajući u obzir da se SDP-ovo rukovodstvo voliti dičiti svojom principijelnošću i poštenjem koja ih kako tvrde razlikuje od suparničkih stranaka, nema sumnje da glasači očekuju od dvojca Magazinović i Čengić da ispune svoja obećanja. U svakom slučaju treba pratiti razvoj događaja i vidjeti da li će Saša Magazinović održati svoje predizborno obećanje i sebi priuštiti slasan plastični obrok te da li će pri tome možda koristiti i neke priloge, kao i koliko će još Irfan Čengić biti na mjestu generalnog sekretara u stranci.

slobodnabosna.ba

Related posts