Glamuroznim Kanađankama zbog kokaina prisjelo putovanje iz snova

Djevojka iz Kanade koja je optužena da je krijumčarila kokain u Australiju osuđena je na sedam i pol godina zatvora, piše BBC.

I dobro je prošla. Naime, Isabelli Lagacé (29) prijetila je doživotna zatvorska kazna.

Za krijumčarenje bijelog praha optužene su još dvije Kanađanke koje su bile na luksuznom kruzeru Sea Princess u čijim su kabinama policijski psi 29. augusta 2016. nanjušili 30 miliona dolara vrijedan kokain – točnije, nevjerocatnih 95 kilograma kokaina.

Policija je 35 kilograma droge pronašla u koferu u kabini Isabelle Lagacé i njezine cimerice, 22-godišnje Meline Roberge, koja je na suđenju ustvrdila da ništa nije znala.

Dodatnih 60 kilograma pronađeno je kabini 63-godišnje Andre Tamine iz Quebeca. Ona također tvrdi da nije kriva, a još se uvijek ne zna kako su ove tri dame povezane.

Komandant australijske granične policije kazao je kako je to bila najveća zapljena koju su ikad imali na brodu ili u avionu.

Lagacé je na sudu ustvrdila kako će ju njezina “kriva procjena” progoniti cijelog života.

– Boli me što ću najbolje godine provesti u zatvoru s druge strane svijeta – kazala je.

Inače, djevojke su na svoje putovanje života krenule dva mjeseca prije hapšenja, u engleskom Southamptonu, a vjeruje se da je posljednja tačka krstarenja trebala biti upravo Australija. U međuvremenu su Melina i Isabelle uživale u Ekvadoru, Peruu, Čileu, Bermudi, Francuskoj Polineziji, Tahitiju, a na svojim profilima na društvenim mrežama redovito su objavljivale fotografije s putovanja.

Related posts