FK SARAJEVO ORGANIZOVAO VOZ ZA 300 NAVIJAČA KOJI IDU NA UTAKMICU U ZENICU

U prostorijama MUP-a ZDK danas je održan sastanak načelnika PU I Zenica Admira Gazića i predstavnika Fudbalskog kluba Sarajevo. MUP ZDK se obavezao da će sve raspoložive snage delegirati za organizaciju utakmice trećeg kola Evropske lige na Bilinom polju.

– Na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje bit će smješteni pripadnici navijačke grupe Horde zla, a na južnoj tribini, u dijelu ograđenoj tampon zonom bit će smješteni navijači ekipe BATE Borisov.

Ostatak južne tribine bit će u prodaji zajedno sa ulaznicama za ostale tribine. Organizovani prijevoz navijača FK Sarajevo bit će omogućen vozom putem posebne linije na relaciji Sarajevo-Zenica, a voz kapaciteta 300 mjesta je besplatan – poručili su iz Bordo tima.

Na platou na željezničkoj stanici predviđeno je okupljanje navijača koji će na ovoj utakmici biti smješteni na zapadnoj tribini. Pored navijača koji će u Zenicu pristići vozom, a planiraju biti na tribini zapad, osiguran je i parking za privatna motorna vozila navijača.

– Navijači će od platoa na željezničkoj stanici biti ispraćeni u pratnji policije do stadiona Bilino polje. Navijačima koji će biti smješteni na tribini sjever, istok, jug i ostatku tribine zapad sugeriše se da putnička vozila ostave na parkingu na Kamberović polju kod TC Džananović. Parking ukupnog kapaciteta od 400 vozila će biti besplatan, a bit će otvoren u terminu od 15:00 do 23:00 sata. Ulazak na parking bit će moguć pokazom ulaznice koja važi za susret (pojedinačna, sezonska ili bijela članska karta) – rekli su.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve vozače da prate uputstva redara u cilju maksimalne iskoristivosti parking prostora i redukovanja gužvi pri ulasku/izlasku.

– Zbog činjenice da je u jeku turistička sezona i da su kapaciteti smanjeni, autobuski prevoznici nisu u mogućnosti ustupiti vozila za prijevoz navijača. Fudbalski klub Sarajevo radi punom snagom u cilju pronalaska alternativnih rješenja prevoza navijača. U narednom periodu javnost će biti poznata sa dodatnim uputstvima i pravilima za utakmicu treće kola kvalifikacija Evropa lige – poručuju iz Bordo tima.

Podsjetimo, utakmica između Sarajeva i BATE-a igra se u četvrtak na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom od 19:45 sati.

Related posts