Fenomen i čudo u Sarajevu: Mostarka Anamarija Martinović rodila jednojajčane trojke

Mlada Mostarka Anamarija Martinović rodila je jednojajčane trojke, što prema doktorima iz struke predstavlja pravu medicinsku senzaciju.

Antea, Izabela i Renea na svijet su došle u sarajevskoj bolnici, a ponosni otac Blaženko Blaška Martinović je rekao da je sve prošlo u najbljem redu, i da se majka i bebe dobro osjećaju. Tri identične bebe trenutno se nalaze na odjelu intenzivne njege u Sarajevu, gdje doktori prate njihov daljnji razvoj.

Rađanje trojki samo po sebi i nije toliko neobično ali kada su one jednojajčane to je prava rijetkost, takoreći čudo prirode jer se dogodi u jednoj od 200 miliona trudnoća.

“Bebe su se rodile u sarajevskoj bolnici jer u tom trenutku tehnički nije bilo moguće porođaj obaviti u Mostaru. Ovim putem se zahvaljujem svima u sarajevskoj bolnici, od portira do doktora, a najviše doktorici Naimi Imširiji-Galijašević specijalisiti ginekologije i akušerstva Klinike za ginekologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. Također se puno zahvaljujem doktorici iz Mostara Tanji Krešić koja je mojoj supruzi vodila trudnoću, rekao je za portal “Hercegovina info” sretni otac Blaško Martinović.

Related posts