Evropa ima novog Fritzla: U podrumu 10 godina držao robinju, rodila mu dvoje djece

Italijanska policija uhapsila je Aloisia Francesca Rosaria Giordana (52) pod sumnjom da je 10 godina u podrumu držao ženu (29) kao seksualnu ropkinju. Uhvatili su ga nakon što ga je policija zaustavila u autu, a na zadnjem sjedištu su primijetili zanemarenog i prljavog dječaka.

Zahtjevali su da vide gdje dijete živi i da upoznaju njegovu majku, a kad su stigli na Giordanovu adresu otkrili su horor.

U podrumu kuće, u neljudskim uvjetima, lisicama zavezana za zid živjela je 29-godišnjakinja s dvoje djece, od kojih je stariji sin (9) bio u autu s monstrumom, a mlađe dijete (3) s majkom.

Aloisio je već bio u zatvoru zbog otmice, silovanja i mučenja 23-godišnjakinje 1999. godine. Odslužio je samo pet godina i pušten je ranije zbog dobrog vladanja iako je žrtvi skalpelom izveo i dva pobačaja dok je pet mjeseci bila njegova robinja.

Njegova posljednja žrtva, vjeruje se, bila je medicinska sestra njegovoj, tada teško bolesnoj ženi. Tada je imala samo 19 godina, a monstrum joj je ponudio smještaj nakon suprugine smrti pa je oteo.

Related posts