Evra potpisao za West Ham United do kraja sezone

U saopćenju West Hama se navodi da je Francuz sa londonskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone. Evra je izjavio da je veoma sretan što je stigao u West Ham United.

– Veoma sam sretan što sam postao Čekićar i što sam se vratio u Premier ligu. Volim ovu igru. Nevjerovatno je vratiti se ovdje i zahvalan sam West Hamu što mi je dao priliku da radim svoj posao. Radit ću veoma naporno, zabavljati se sa saigračima i davati sve od sebe na terenu – rekao je defanzivac.

Evra je bio bez kluba od novembra prošle godine kada je Olympique Marseille raskinuo ugovor s njim nakon što je udario jednog od navijača prije utakmice Lige Evrope.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je Evri izrekla zabranu nastupa u njenim takmičenjima do kraja tekuće sezone, ali ima pravo igrati u nacionalnim prvenstvima.

Francuski fudbaler je već imao prilike sarađivati s Davidom Moyesom, sadašnjim menadžerom Čekićara, kada su obojica bila u Manchester Unitedu. No, Evra je ubrzo nakon početka njihove saradanje otišao u Juventus, gdje je proveo tri sezone, a potom u januaru 2017. godine došao u Marseille.

Za Manchester United francuski defanzivac igrao je čak osam sezona i osvojio je sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu, izuzev UEFA Evropske lige. U dresu reprezentacije Francuske odigrao je 81 utakmicu, ali se nikada nije upisao u strijelce.

 

Related posts