Englezi se prisjećaju: Da je Chelsea doveo Džeku umjesto Girouda...

Svojim golovima u Ligi prvaka je Džeko svakako donio Romi novca koliko bi zaradila da ga je prodala (vjerovatno i više), ali i historijski rezultat i prvi plasman u polufinale Lige prvaka u posljednjih 30 godina.

Došlo je vrijeme da se engleski mediji još jednom prisjete dešavanja iz januara, pa je tako Mirror u analizi sinoćnje utakmice Rome i Barcelone posebno istakao Edina Džeku.

“Fudbalski fanovi u Engleskoj su imali podijeljena mišljenja o Edinu Džeki u Manchester Cityju. Bio je upotrebljiv, ali ne i konstantan. Međutim, u Rimu je pronašao svoj dom i u posljednje tri godine zabija više i češće nego što je to ikada radio u Premier ligi”, tim riječima započinje Mirrorov odlomak o Džeki pod naslovom “Edinov povratak na vrh”, nakon čega slijedi:

“Chelsea je pokušao dovesti Džeku u januaru, ali na kraju je doveo Girouda. Da su imali Džeku, možda bi još uvijek bili u Ligi prvaka. Imali su toliko prilika na tim utakmicama, ali nije imao ko da zabije gol”.

Vjerovatno su autori pomenutog teksta smetnuli s uma da Edin Džeko svakako ne bi imao pravo nastupa za Chelsea u Ligi prvaka, jer po pravilima niti jedan igrač nema pravo nastupa u ovom takmičenju za dva različita kluba u toku jedne sezone, ali svejedno. Poenta je sasvim jasna, a sve što je napisano potpuno tačno.

Inače, Chelsea je u osmini finala ispao upravo od Barcelone ukupnim rezultatom 4:1 (1:1, 3:0), u dvomeču koji će se pamtiti po tome što su fudbaleri londonskog kluba propustili bezbroj prilika i čak četiri puta pogodili okvir gola.

sportsport.ba

Related posts