Džeko u dvije rečenice sažeo pobjedu u Belfastu

Oglasio se i Edin Džeko, kapiten reprezentacije BiH, koji je jednostavno, u dvije rečenice sve objasnio.

Bodove piši, igru brišu. Otrcanu frazu već milion puta smo čuli i pročitali u izvještajima sa sportskih događaja, a definitivno se može primjeniti i na prvi meč Lige nacija u kojem je reprezentacija BiH u Belfastu savladala Sjevernu Irsku sa 2:1.

Robert Prosinečki imao je mnogo problema oko sastavljanja zadnje linije, jer je praktično ostao bez četiri standardna defanzivca (Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić i Darko Todorović) koji bi, da su bili u Belfastu, počeli utakmicu.

Selektor Zmajeva morao je eksperimentisati (Muhamed Bešić igrao desnog beka) i to je na kraju dobro ispalo. Kolektivnom odbranom i sjajnim intervencijama golmana Ibrahima Šehića uspjeli smo “isčupati” pobjedu, koja je dodatna injekcija sampouzdanja pred nastavak takmičenja i meč protiv Austrije.

Svjesni su i našem taboru da igra treba biti bolja, ali daleko od toga da treba kritikovati opći dojam iz Belfasta. Oglasio se i kapiten Edin Džeko, koji je jednostavno, u dvije rečenice sve objasnio.

“Na kraju, najbitnija je pobjeda. Bit će i mora biti bolje…”, napisao je Džeko na svom Facebook profilu.

Dijamant je u Belfastu odigrao kapitenski, nije postigao gol, ali je asistirao za prvi gol, koji je postigao Haris Duljević.

Related posts