Džaferović uoči sastanka Kolegija: SDA se ograđuje od svih nezakonitosti, neka državni organi rade svoj posao

Sjednica Kolegija SDA počela je u 15 sati u centrali ove stranke u Sarajevu.

Na dnevnom redu, kako saznajemo, koji će biti prezentiran na samoj sjednici, trebala bi se naći ostavka Asima Sarajlića na stranačke funkcije (potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije), te afera koja je u proteklih nekoliko dana uzburkala javnost, nakon što je načelnik Novog Grada Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio audiosnimak o navodnoj kupovini glasova prilikom izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Asim Sarajlić koji je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, došao je u centralu kako bi dao svoje obrazloženje o tome, kao i o tome kako je došlo do spornog audiosnimka koji je uzburkao bh. javnost. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je izjavio:

– Prije dva dana sam rekao šta ja mislim o ovom snimku. SDA se ograđuje od svih manipulacija, nezakonitosti. SDA to osuđuje i SDA to ne treba. Organi države treba da se bave pitanjima nastanka snimka i sadržaja snimka. Neka organi države rade svoj posao, a mi ćemo kao što sam već rekao prije, baviti se političkom odgovornosti.

Prije sastanka novinarima se obratio i Adil Osmanović, potpredsjednik SDA.

– Tražimo od istražnih organa da urade svoje. Još nisam vidio ostavku Asima Sarajlića i da li je neopoziva. Pretpostavljam da bi je Glavni odbor ili Predsjedništvo trebali primiti k znanju. Kako Kolegij stranke zauzme stav, takav će biti i moj. Iznijet ću svoj stav na Kolegiju – izjavio je Osmanović.

Edin Ramić i Šemsudin Dedić nisu željeli dati komentar prije sjednice.

Izvor: Faktor.ba

Related posts