Dodik potvrdio: Razgovarao sam s Nikšićem, ali nismo ništa dogovorili

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da je ovih dana “popio piće” sa liderom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem u Banjoj Luci, ali da nije bilo razgovora o “ujedinjenju ljevice” u BiH, niti je bilo dogovora o nekom savezu.

Dodik se danas u Palati Republike sastao sa predsjednikom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem, nakon čega je poručio da Stevandić neće biti smijenjen sa mjesta potpredsjednika Narodne skupštine RS, bez obzira na takve najave opozicije u RS-a.

– Bio je Nikšić ovdje i popili smo piće. Ništa posebno. Nema nikakvog političkog dogovora – rekao je Dodik ali nije precizirao ko je inicirao sastanak.

Istakao je i kako je imao dobru saradnju sa Nikšićem, dok je on bio premijer Vlade FBiH, te ispričao kako mu je jednom prilikom, u vrijeme rudarske nesreće u Zenici, ponudio dva helikoptera iz RS-a za evakuaciju.

– On se sada pojavio u Banjoj Luci ali nismo pričali o nikakvom savezu. Poznato je da mi nismo zainteresovani da vodimo zajedničke institucije (institucije Bosne i Hercegovine, op. a.) u ovom mandatu. Šta će bit nakon izbora, vidjećemo – kazao je Dodik.

On je komentarisao i saradnju sa Stevandićem, te poručio kako ona nije uperena ni protiv koga.

– Primarno smo u koaliciji sa DNS-om i SP-om. DNS ima mogućnost da sarađuje sa drugim političkim partijama, a tako i mi imamo pravo da sarađujemo sa svima – naglasio je Dodik, te poručio kako će se raditi i na široj “platformi”, koja bi trebalo da se pojavi pred izbore.

Prokomentarisao je i najave iz opozicionog Saveza za promjene da će tražiti podršku DNS-a za smjenu Stevandića.

– Svakodnenvo sam u kontaktu sa Markom Pavićem. Stevandić neće biti smijenjen bez obzira na ambicije SzP-a. Dobro obavlja svoj posao i to nije na dnevnom redu – kazao je Dodik.

Dodik je komentarisao i jučerašnji sastanak radne grupe za usaglašavanje političkih stavova u RS-u, te ocijenio da je nekorektno od opozicije što je ranije ponudila dokument sa svojim zahtjevima koji nisu zajednički i usaglašeni.

– Nemamo namjeru da ugrozimo taj proces sa svojim zahtjevima. Mogli smo i mi da izađemo sa svojom pričom – kazao je.

Dodik je rekao da SNSD podržava usvajanje modifikovanih izmjena i dopuna Zakona o akcizama te da je taj zakon već ranije trebalo da dobije podršku u državnom Parlamentu, jer je već izgubljeno, kaže, i vrijeme i novac zbog odbijanja tog akta.

Related posts