Dodik ponovo o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH zbog Orića, musliman oslobodio muslimana!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je kazao da je vrijeme da se rehabilituje priča o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH iako je prošlog mjeseca najavljeno da će odluka biti suspendovana, piše agencija Patria.

Ovo je bila njegova reakcija na oslobađajuću presudu Nasero Oriću. Dodik je čak kazao da “nema kazne za zločine nad Srbima i da je samo dovoljno da musliman sudi muslimanu i on će biti oslobođen.”

On je pozvao sve Srbe da izađu iz Tužilaštva i Suda BiH i da dođu u institucije RS da se dogovore šta će dalje raditi. Dodao je da je ovo “tačka preko koje se neće preći”.

– Ovo je tačka od koje dalji rad Suda i Tužilaštva nema našu podršku. Otkazujemo bilo kakav legitimitet Sudu i Tužilaštvu – kazao je Dodik.

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH kazao je da on ne bi komentirao presudu, ali da je previše tema koje opterećuju rad pravosudnih institucija, sigurnosnog sektora.

– Moramo politiku odmaknuti od tih institucija. Dok se to ne desi imat ćemo i presude i komentare presude i stavove kao što imamo to danas oko oslobađajuće presude Oriću.

Related posts