Dječaka Ajdina posjetili studenti Farmaceutskog fakulteta

U emisiji TV Hayat “Ispuni mi želju” emitovana je priča hrabrog dječaka Ajdina Mukića, koji dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika.

Ajdin Mukić ima samo 8 godina i živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Majka ga je ostavila prije dvije godine, i povela s sobom Ajdinovog mlađeg brata. Istakli su kako su prepušteni su sami sebi, no ne i ovog puta! Pomoć ne prestaje stizati iz Bosne i Hercegovine, dijaspore… a neki su počeli s posjetom već već jučer.

Nakon što je objavljena priča malenog Ajdina, pomoć pristiže s svih strana.

Jedna od njih stiže upravo iz Travnika u kojoj su glavni akteri studenti prve godine Farmaceutskog fakulteta u Travniku.

Naime, nakon što su pogledali emisiju “Ispuni mi želju” posjetili su dječaka Ajdina i iznenadili ovog mališana i njegovog djeda s namirnicama i novcem koji je itekako potreban kako bi imali normalne uslove života.

Ali to nije sve! Divna vijest stiže iz Engleske gdje je gospođa velikog srca odlučna u namjeri da osigura malenom Ajdinu i njegovom djedu hljeb za cijelu godinu.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona:

+ 387 60 30 93 913

Related posts