Disciplinska komisija bez milosti: FIFA kaznila Džeku, Bešića i Gillija, suspendovano i Bilino polje!

Disciplinska komisija Svjetske fudbalske federacije izrekla je danas kazne za incidente koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacija za Mundijal u Rusiji između BiH i Grčke odigrane 9. juna na Bilinom polju.

Ono što će sigurno obradovati stručni štab našeg državnog tima je kazna koja je izrečena Edinu Džeki.

Kapiten fudbalske A reprezentacije BiH koji je izazvao sukob koškanjem sa Kostasom Manolasom nije suspendovan, nego je kažnjen samo novčano. Dijamant je dobio upozorenje i morat će platiti 2.500 švicarskih franaka. To znači da će selektor Mehmed Baždarević moći računati na usluge našeg napadača u finišu kvalifikacija.

S druge Meša neće moći računati na Muhameda Bešića. Veznjak Evertona suspendovan je jednu utakmicu i kažnjen je sa 5.000 švicarskih franaka. Stephane Gilli, doskorašnji trener u stručnomštabu Zmajeva suspendovan je na šest mjeseci, a kažnjen je i sa 3.000 švicarskih franaka. Francuski trener dobio je i ukor.

U obrazloženju odluke u FIFA dokumentu navedeno je da su Džeko, Bešić i Gilli kažnjeni zbog agresivnog ponašanja.

Disciplinska komisija FIFA suspendovala je i stadion Bilino polje, na kojem Zmajevi neće moći igrati jedan meč, onaj protiv Belgije (7. oktobra). Uz to, N/FSBiH je kažnjen sa 30.000 švicarskih franaka.

Related posts